STM

Förlåt, men jag har ändrat på den nuvarande logotypen.
Här är varför:

stm_kritik.jpg
 

1. Logotyp i låda
Med en logotyp på en platta / i en box blir den yttre formen en identitetsbärare. Alltså, det är något man känner igen varumärket/företaget/tjänsten genom. Inga problem med det. Men, om man ska kunna använda samma uttryck med flera olika tjänster (branded house-lösningen) blir boxen ett väldigt begränsande element. Och så är det inte dumt att kunna använda loggan utan en box också.

2. De små detaljerna
Den nuvarande formen har några väldigt tunna delar som väldigt lätt försvinner i mindre storlekar. Allra helst på skärmar. Dessutom har den några beskärningar som stör mitt öga.

3. STM
Det här typsnittet saknar släktskap med resten av typografin. Visst, det är lite godtyckligt, men visst känns det lite som att hälla soya på falukorv? Jag tycker det drar ned den annars så fina siten i helhetsintryck.

Jag har strävat efter att lösa dom här punkterna och samtidigt behålla så mycket av identiteten som möjligt. Det är alltså en uppdatering inte en ansiktstransplantation. Det som finns kvar är kompassrosen som element, färgen och dispositionen i stort.

Jag fattar att det här kan medföra en del problem med befintligt material men jag tror att det kommer vara lönsamt och förenklande i längden.

Notera att det följande är skisser. Även om det ser väldigt färdigt ut.

 

Process

 
stm_process.gif

 

Förslag

stationaryScaled.jpg
_STM2.jpg
_STM1.jpg
Miniatyr / tumnagel-versioner

Miniatyr / tumnagel-versioner

iphones.jpg
site.jpg
Jämförelse

Jämförelse

LOGOS • Nya projekt

_STM5_VER.jpg
_STM5_VER2.jpg
_STM5_VER3.jpg
brandedHouse.jpg
 

Här hamnar vi någonstans mittimellan Branded House och Sub-brands modellerna i och med att vi skriver ut STM även i dom andra logotyperna. Jag tror det är den smartaste vägen att gå. Det går inte att jämföra sin impact med två av världens högsta marknadsbudgetar. Med STM kvar i namnet hittar mottagaren lättare till rätt plats. 

 
 

Tack för din tid

notepad.jpg